GALA PREMIILOR PENTRU UN MEDIU CURAT

”6R – Resurse, Reciclare, Recondiționare, Reutilizare, Responsabilitate, Respect”

ANUL PROIECTULUI ȘI TIPUL DE PROIECT: 2019 | Instituții publice
SITE WEB: www.asistentasociala6.ro
PERIOADA DE DERULARE A PROIECTULUI: 13 - 19 mai

OBIECTIVELE PROIECTULUI:

Un obiectiv a fost sensibilizarea comunității privind problematica dezvoltării durabile. Statisticile au fost cel mai bun mod de a arăta cât de mare este nevoia de a schimba felul superficial în care abordăm reciclarea. Conștientizarea, momentul acela când treci de la o reacție emoțională la o acțiune concretă, a fost un obiectiv îndrăzneț, pe care ni l-am propus în această campanie. <br /> Implicarea tuturor beneficiarilor noștri, fie copii, seniori sau persoane cu dizabilități, precum și a voluntarilor dar și a oamenilor din comunitate interesate de acest subiect, a fost un obiectiv prin care am ajuns la principalul scop al proiectului – reciclarea propriu-zisă.<br /> În final, ne-am dorit să stimulăm voluntarii dar și partenerii, inclusiv firmele private, să ne fie aproape și de această dată.<br />

DESCRIERE PROIECT:

"6Re - Resurse, Reciclare, Recondiționare, Reutilizare, Responsabilizare, Respect" a fost organizat și implementat pe parcursul a 5 săptămâni, primele săptămâni fiind necesare conturării activităților de bază: colectarea materialelor reciclabile, planificarea atelierelor, selectarea locațiilor de desfășurare, recrutatea voluntarilor, transmiterea invitațiilor de participare partenerilor din mediul privat. În etapa de organizare proiectul a fost înscris și în competiția organizată de către ProVobis pentru cele mai interesante idei, numărându-se printre proiectele câștigătoare.<br /> Atelierele de reciclare au fost organizate în perioada 13-15 mai la Centrul de Recreere și Dezvoltare Personală ,,Conacul Golescu-Grant” și la Centrul Multifuncțional ,,Floare Roșie”.<br /> Un atelier aparte a fost susținut în data de 15 mai intitulat ,,Nimic nu se aruncă! Totul se transformă!” ca o soluție pentru risipa alimentară, respectiv un atelier de gătit cu produsele de la cina de aseară realizat de Mary Balaban, ambasador Jamie Oliver, voluntar organizator al atelierului.<br /> În perioada 16-20 mai s-a organizat ,,Târgul 6Re - Târgul faptelor bune din Sector 6”, un târg social în care faptele bune se răsplătesc cu produse de decor, realizate din materiale reciclabile, utile în viața de zi cu zi. În această perioadă au fost organizate expoziții constând în ceasurile confecționate din CD-uri recondiționate de către persoanele cu dizabilități, genți de blug și șorțuri de bucătărie personalizate, lucrate de seniorii din comunitate și obiecte de decor pentru birou, realizate de copiii proveniți din zone defavorizate în spațiile publice ale unor parteneri precum Centrul Comercial Drumul Taberelor, IBM România și Unicredit România .<br />

GRUPUL TINTA AL PROIECTULUI:

Grupul țintă a fost, în special, comunitatea Sectorului 6, fie că vorbim despre cetățenii sectorului, angajații DGASPC Sector 6, partenerii instituției, și persoanele din categriile vulnerabile. La asta se adaugă voluntarii instituției de asistență socială dar și persoane din alte părți ale țării care ne urmăresc și ne sunt alături la fiecare proiect.

REZULTATE - IMPACT - REZULTATE MASURABILE:

Campania a reuşit să trezească interesul cetăţenilor, care s-au implicat în activităţile de colectare a produselor reciclabile. În plus, a mobilizat mulţi voluntari, angajaţi ai instituţiei, dar şi beneficiari ai serviciilor sociale. În urma activităţilor au rezultat obiecte realizate din materiale reciclabile precum: genţi, şorţuri, obiecte de decor sau organizare pentru birou, ceasuri de perete și alte obiecte decorative.

CONTRIBUTIA FINANCIARA SI NON-FINANCIARA IN REALIZAREA PROIECTULUI:

Cheltuielile au fost minime, datorită faptului că s-au folosit, în mare parte, produse reciclabile, provenite de la angajații instituției, voluntari iar promovarea s-a axat pe mediul online. <br /> Alte materiale de promovare folosite au fost 2 bannere despre magazinele caritabile din Sectorul 6, flyere despre aceleași magazine și tricouri. Toate au fost oferite de partenerii noștri, ProVobis.

PERSOANA JURIDICA CARE A DERULAT / DERULEAZA PROIECTUL:

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6