GALA PREMIILOR PENTRU UN MEDIU CURAT

BiolivadaScolii

ANUL PROIECTULUI ȘI TIPUL DE PROIECT: 2017 | Instituții de învățământ
SITE WEB: https://www.facebook.com/groups/153701005237911/
PERIOADA DE DERULARE A PROIECTULUI: iunie-noiembrie 2017

OBIECTIVELE PROIECTULUI:

1. Atragerea unui numar de 20 de voluntari din comunitate/ OMV Petrom pentru implementarea proiectului.<br /> 2. Amenajarea, ecologizarea si pregatirea corespunzatoare a terenului pentru infiintarea BIOLivezii Corbii Mari<br /> 3. Plantarea in bune conditii a pomilor si arbustilor fructiferi – 30 pomi , 50 butasi de mure, zmeura, etc.<br /> 4. Alcatuirea unei echipe de 25 elevi si profesori care sa ingrijeasca permanent Livada <br /> 5. Dupa prima recolta din 2018, pregatirea/prepararea de sucuri, gemuri, dulceturi – cate 1 sortiment original din fiecare bazat pe retete naturale fara aditivi si conservanti <br /> 6. Promovarea activitatilor din BIOLivada prin activitati si evenimente: organizarea unui Targ al sarbatoririi recoltei, tiparirea unui flyer cu informatii, organizarea unui eveniment in Scoala pentru prezentarea activitatilor din proiect<br /> 7. Extinderea si intretinerea BIOLivezii<br /> <br />

DESCRIERE PROIECT:

In incinta curtii Scolii Gimnaziale Corbii Mari exista o magazie veche care vafi demolata urmand ca spatiul devenit disponibil sa fie ecologizat. Pentru a asigura fertilizarea solului necesar cresterii sanatoase a pomilor fructiferi si arbustilor , vom aduce pamant dintr-o zona in care factorul uman a intervenit foarte putin ( padure, teren pe care nu s-au folosit pesticide in ultimii zece ani) si vom utiliza ingrasaminte organice naturale preluate de la cetateni din comuna.. Dupa pregatirea solului vor fi achizitionati si plantati un numar de 30 de pomi fructiferi potriviti pentru zona noastra( meri, peri, , gutui, ciresi de mai), si vom realiza un gard verde viu alcatuit din plantatii de goji, mure si zmeura. Pana in momentul in care pomii vor rodi, ne vom axa pe intretinerea plantatiei de arbusti fructiferi si realizarea primei recolte de fructe . De asemenea, pentru a utiliza la maxim potentialul spatiului, in primii ani, vom planta capsuni printre pomii fructiferi , care vor rodi pana cand coroanele copacilor vor fi suficient de mari. In vecinatatea BIOLivezii , intr-o zona in care acum exista o groapa mlastinoasa, aceasta se va umple cu materialul rezultat din demolari, se va turna ciment si se vor instala zece bancute cu mese , pentru elevii Scolii. Vom incerca aici nu doar sa achizitionam bancutele si mesele dar sa utilizam si lemnul rezultat in urma demolarii vechii magazii . Proiectul va prinde viata mai ales cu sprijinul voluntarilor din comunitate , care vor lucra impreuna cu echipa de proiect si elevii scolii. Estimand ca prima productie de fructe din livada o vom realiza in primavara anului 2018 , vom organiza sarbatorirea Saptamanei recoltei,care va deveni eveniment anual in care vom pregati cosuri cu fructe variate, sucuri si compoturi preparate prin procedee traditionale, fara aditivi si alte substante chimice. Pe masura ce productia va deveni mai consistenta vom putea participa la diverse festivaluri si expozitii cu vanzare, veniturile realizate urmand sa fie folosite , o parte pentru intretinerea si extinderea livezii in anul urmator, iar restul pentru a oferi un mic ajutor familiilor nevoiase din comunitate cu ocazia Craciunului.Generozitatea naturii si munca noastra asidua in respect si dragoste fata de mediu ne vor permite sa ne cream si un brand propriu -,, Bunatati din BIOLIVADA Corbii Mari’’.

GRUPUL TINTA AL PROIECTULUI:

De rezultatele proiectului se vor bucura toti membrii comunitatii si generatiile urmatoare de elevi ai scolii, livada fiind extinsa in fiecare an, utilizand fondurile rezultate din participarea cu produse la expozitiile cu vanzare.Vom prepara produse pe baza de fructe – cu care vom participa la diverse targuri si expozitii cu vanzare, iar banii rezultati vor fi folositi pentru a oferi un mic dar natural si sanatos familiilor nevoiase din comunitate cu ocazia sarbatorilor.

REZULTATE - IMPACT - REZULTATE MASURABILE:

Pe termen scurt,Scoala va beneficia de un spatiu ecologizat si in care se vor putea derula activitati in care sa fie implicati elevii.Pe termen mediu elevii si reprezentanti ai comunitatii vor fi implicati in extinderea livezii. Pe termen lung ne putem deschiderea învățământului profesional, pe ramura agricultură.Vom implica in activitati reprezentanti ai autoritatilor locale si parinti,acestia constientizand importanta voluntariatului pentru intarirea relatiilor intercomunitare.

CONTRIBUTIA FINANCIARA SI NON-FINANCIARA IN REALIZAREA PROIECTULUI:

Finantarea de la OMV Petrom a fost de 2500 Euro. In proiect au fost implicati voluntari din randul cadrelor didactice si membrii ai comunitatii locale, iar administratia publica locala ne-a sprijinit logistic cu utilaje.

PERSOANA JURIDICA CARE A DERULAT / DERULEAZA PROIECTUL:

Scoala Gimnaziala Corbii Mari, Jud. Dambovita, Coord. Dir. Adj. Aura Bardes