GALA PREMIILOR PENTRU UN MEDIU CURAT

BUEN VIVIR – dezvoltarea abilitatilor de a trai intr-un mediu sanatos si curat

ANUL PROIECTULUI ȘI TIPUL DE PROIECT: 2019 | Instituții de învățământ
SITE WEB: https://www.facebook.com/pg/SfConstantinSiElena/posts/?ref=page_internal, https://scoalagimnaziala176.ro/
PERIOADA DE DERULARE A PROIECTULUI: 11.02-15.03.2019

OBIECTIVELE PROIECTULUI:

Obiective: O1-sensibilizarea si motivarea pentru participarea la actiuni de educatie ecologica si de dezvoltare durabila; O2-dezvoltarea sentimentului de apartenenta la grupul familial prin intelegerea si cultivarea abilitatii de comunicare asertiva, a implicarii active in actul decizional privind activitatile specifice familiei; O3-acumularea de cunostinte privind consumul responsabil si dezvoltarea atitudinilor si aptitudinilor de consumator responsabil; O4- identificarea şi dezvoltarea potenţialului creativ, stimularea abilităţilor practice şi a aptitudinilor de comunicare ale elevilor.

DESCRIERE PROIECT:

Deschiderea către comunitate şi plan de diseminare: Echipa de proiect va realiza un material de prezentare şi promovare a proiectului ce va fi publicat pe site-urile unităţilor partenere constituind un exemplu de bună practică şi pentru alte licee de profil. De asemenea, acest lucru poate constitui un punct de plecare pentru alte viitoare colaborări cu licee de profil, parteneri externi, precum si ONG-uri. Vor fi publicate online (site-urile liceelor, paginile de Facebook, bloguri), precum şi în revistele şcolilor participante, imagini de la activităţile proiectului, impresiile participanţilor, consemnate într-un jurnal de bord al proiectului şi feedbackul final al elevilor şi părinţilor. Fiecare partener, intern sau extern, va avea responsabilităţi de diseminare, cunoaştere şi distribuire a rezultatelor proiectului. In acest sens domna psiholog scolar Sima Cristina va realiza si aplica un set de chestionare initiale cu privire la nevoile si dorintele elevilor si parintilor cu privire la imbunatatirea calitatii vietii de familie. Aceste chestionare vor fi aplicate cu ocazia primului atelier efectuat impreuna cu reprezentanti ai scolilor partenere. De asemenea cu ocazia organizarii Galei proiectului va fi aplicat acelasi set de chestionare participantilor cu scopul de vedea daca perceptia acestora cu privire la un stil de viata sanatos s-a schimbat si in ce masura/procent s-a intamplat acest lucru.<br /> Impact: Echipa de proiect consideră că impactul activităţilor propuse va fi deosebit de important atât pentru beneficiarii direcţi (elevi, profesori), cât mai ales pentru beneficiarii indirecţi (părinţii elevilor, partenerii externi). Astfel in cadrul primului atelier – “Plantare eco”elevii vor avea posibilitatea sa observe zi de zi cum evolueaza ceea ce au plantat in miniserele de rasaduri, vor invata sa lucreze in echipa si de asemenea vor invata sa devina responsabili deoarece vor trebui sa supravegheze si sa ude constant ceea ce au plantat. De asemenea, cum multi dintre ei locuiesc la bloc, nu stiu ce inseamna o gradina de plante aromate si nici nu au avut posibilitatea sa le vada in realitate. Toti cei implicati in acest proiect(elevi, parinti, profesori) vor avea de beneficiat de pe urma acestui proiect deoarece gradina din curtea scolii va fi mult mai frumoasa si mai interesanta imbogatita fiind cu flori si cu o gradina de plante aromatice. <br /> Proiectul are impact şi asupra relaţiilor elevi-profesori oferindu-le acestora şansa de a se cunoaşte mai bine şi într-un mediu non-formal. Important este şi faptul că acest proiect atinge o sfera marcata de discretie in ce priveste scoala, cea a vietii de familie, a relatiei dintre copii si parintii lor, a abilitatilor de viata, a obisnuintelor create in sanul familiei cu privire la constiinta civica sau cea ecologica.

GRUPUL TINTA AL PROIECTULUI:

537 elevi, 20 cadre didactice, 427 parinti

REZULTATE - IMPACT - REZULTATE MASURABILE:

CONTRIBUTIA FINANCIARA SI NON-FINANCIARA IN REALIZAREA PROIECTULUI:

Cheltuieli eligibile prin CIVITAS-35.000 ron<br /> activitati de voluntariat: elevi/parinti/cadre didactice si nedidactice<br />

PERSOANA JURIDICA CARE A DERULAT / DERULEAZA PROIECTUL:

Scoala Gimnaziala „Sfintii Constantin si Elena”