GALA PREMIILOR PENTRU UN MEDIU CURAT

CORABIA RECICLĂRII

ANUL PROIECTULUI ȘI TIPUL DE PROIECT: 2019 | Instituții publice
SITE WEB: http://apmct.anpm.ro/web/apm-constanta/evenimente
PERIOADA DE DERULARE A PROIECTULUI: Proiectul „Corabia Reciclării” a fost derulat, în perioada 15 aprgenția pentru Protecția Mediului Constanța, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Institului Constanța și cu sprijinul Șantierului Naval Constanța și Damen Shipyards Mangalia.

OBIECTIVELE PROIECTULUI:

Conștientizarea importanței acțiunilor de colectare selectivă a deșeurilor, dar și eficientizarea acestor activități prin implicarea operatorilor economici și ai elevilor din școlile constantene, în activități de colectare și valorificare a deșeurilor reciclabile.

DESCRIERE PROIECT:

Proiectul "Corabia reciclării" a fost inițiat de Agenția pentru Protecția Mediului Constanța, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Instituția Prefectului Constanța în scopul promovării unei atitudini responsabile față de mediului înconjurător, atât în rândul copiiilor, cât și la nivelul comunității locale și chiar în rândul turiștilor sosiți pe litoral în perioada respectivă. <br /> În cadrul proiectului, DAMEN SHIPYARDS MANGALIA și ȘANTIERUL NAVAL CONSTANȚA SA au realizat, din materiale reciclabile, scheletul a două corăbii pe care au fost montate și obiecte cu tema marină realizate de elevi, din materiale reciclabile. Corabia realizată de DAMEN SHIPYARDS MANGALIA, a fost amplasată în Mangalia, în Portul turistic, iar cea realizată de ȘANTIERUL NAVAL CONSTANȚA SA, în Portul turistic Tomis din Constanța.<br /> In proiect au fost implicate nouă unități de invățamant din județul Constanța. Intr-o prima etapa elevii au colectat deșeuri reciclabile, iar în etapa a doua, o parte din aceste deșeuri au fost utilizate de elevi pentru a realiza diverse obiecte cu temă marină (ancore, catarge, timone, specii din fauna marina, pavoaze, etc) ce au fost expuse pe cele două corăbii, amplasate în zona porturilor turistice.<br /> In data de 5 iunie 2019, în cadrul manifestărilor organizate pentru celebrarea Zilei Mondiale a Mediului, au fost prezentate realizările elevilor și au fost premiate instituțiile de învățământ participante.<br />

GRUPUL TINTA AL PROIECTULUI:

Peste 5000 de voluntari, reprezentați de elevi din instituțiile de învățământ din județul Constanța, cadre didactice, operatori economici din domeniul construcțiilor navale, cetățeni.

REZULTATE - IMPACT - REZULTATE MASURABILE:

1. Conștientizarea pupulației cu privire la colectarea și valorificarea deșeurilor reciclabile. In cadrul proiectului au fost colectate peste o tonă de deșeuri reciclabile.<br /> 2. Implicarea comunității locale în acțiuni de voluntariat în domeniul colectării selective a deșeurilor.<br /> 3. Promovarea unei atitudini responsabile față de mediului înconjurător.<br /> 3. Promovarea educației copiilor în domeniul protecției mediului și a muncii în echipă,având ca rezultat, dezvoltarea competitivității.<br />

CONTRIBUTIA FINANCIARA SI NON-FINANCIARA IN REALIZAREA PROIECTULUI:

Toate activitățile s-au desfășurat în voluntariat.

PERSOANA JURIDICA CARE A DERULAT / DERULEAZA PROIECTUL:

Agenția pentru Pentru Protecția Mediului Constanța