GALA PREMIILOR PENTRU UN MEDIU CURAT

Eu nu emit carbon

ANUL PROIECTULUI ȘI TIPUL DE PROIECT: 2018 | Companii
SITE WEB: https://www.halucinarium.com/eu-nu-emit-carbon/
PERIOADA DE DERULARE A PROIECTULUI: 21 martie 2018 - 21 mai 2018

OBIECTIVELE PROIECTULUI:

Un proiect în care HALUCINARIUM se aruncă în valurile subtilului, coboară adânc în carnea realității și se întoarce cu o viziune și un avertisment. „Eu nu emit carbon” este un manifest social și ecologic, o povestire halucinantă preluată și integrată de echipa de artiști HALUCINARIUM. Într-un abis sufocant de mesaje, într-o lume nebună și absentă din propria goană, omul nu înțelege că lumea se schimbă și planeta își urlă ultimele avertismente.<br /> <br /> Aici intervine HALUCINARIUM. Asemeni unui dirijor nebun de viziuni tulburătoare, Halucinarium pune în scenă un proiect care poate trăi oriunde și izbește în sensibilitatea oricui. <br /> <br /> Expoziția se întinde pe 400 mp și este găzduită de două săli și un spațiu intermediar, gândite ca stagii și reprezentări ale condiției umane sub carbon.

DESCRIERE PROIECT:

„Eu nu emit carbon” este o manifestare poli-artistică în care pictura, muzica, bijuteria, arta decorativă, fotografia își depășesc rolurile estetice și semantice și devin unde de șoc pentru cei care vor să se trezească, să prindă valul schimbării și să se lase purtați în viitor.<br /> <br /> În Sala 1, carbonul este deja instaurat. Toate lucrările decurg din adâncimea la fel de malefică și la fel de profundă a răului, în lucrările negre și în sculptura neagră. Negrul se simte și în lucrările care, în aparență, sunt colorate și prietenoase, dar problemele sunt acolo, sunt la fel de mari. E lupul acela albastru. La Tara von Neudorf există o problematică ce tulbură și duce mereu la problemele cotidiene. Lucrările lui Mircea But și Szabo stau între răul cotidian și răul negru, încercând să echilibreze lucrurile. Cămașa lui But e o utopie care acoperă, fără să apere. Szabo și animalele sale ciudate sunt utopii înspăimântătoare, amestecuri între om și animal, stare și lipsă de stare. Nu există nicio prietenie în lucrurile cotidiene.<br /> <br /> În Sala 2, viața este reprezentată vegetal, însă pervertit. Lucrările lui Tara von Neudorf vorbesc de boala cotidiană. Pare poveste, dar macină. Florile sunt ca piranha, devoratoare, pentru că nu se ofilesc niciodată. Nu sunt flori bune, flori de câmp. Versace, într-o lume nedreaptă, orientată spre rău, pare tot ce mai lipsește: bogăția prost asimilată.<br /> Berile, starea vegetală. Omului mort, omului terminat i s-a facut monument clasic. Atât de clasic a devenit, încât omului terminat i se ridică statuie, ca în antichitate. Berile, un rău pe care societatea ți-l oferă, dar într-un mediu prietenos, foarte colorat, ca să-ți abată atenția. Un copil într-o lume de design care seamănă cu Versace. Ferrari merge cu femeia cu copacii tăiați, capra se ridică pe copac. Regnul animal și cel vegetal s-au amestecat. Vegetația a depășit orice sensibilitate.<br /> <br /> Răul conceptual. Geometria și claritatea sunt tot în zona pericolului. Pericolul care poate avea o exactitate mare.<br /> <br /> În holul mic, se face un rapel la partea vegetală. Cuplul stă într-o lume frumoasă, însă nu știi ce e adevărat. Peisajul este frumos, însă la bază poate să fie orice.<br />

GRUPUL TINTA AL PROIECTULUI:

Am urmarit sensibilizarea publicului printr-o maniera creativa. Ne-am dorit sa "atingem" corporatiile si politicile acestora de CSR, lumea artei, care de multe ori se delimiteaza de tumultul vietii reale, traind incapsulata intr-un univers paralel, de neatins, dar si lumea mondena, in a carei "stralucire" se dilueaza de cele multe ori stirile despre agonia planetei noastre.

REZULTATE - IMPACT - REZULTATE MASURABILE:

Mesajul manifestului social - ecologic a avut un impact media deosebit, a fost preluat de reviste, influenceri, site-uri si a avut un puternic impact pe canalele de socializare (Elle Romania, Harpers Bazaar, Glamour, A-list, Molecule F etc)

CONTRIBUTIA FINANCIARA SI NON-FINANCIARA IN REALIZAREA PROIECTULUI:

SC FS MANAGEMENT AND SERVICES SRL

PERSOANA JURIDICA CARE A DERULAT / DERULEAZA PROIECTUL:

SC FS MANAGEMENT AND SERVICES SRL - La punct de lucru Halucinarium (Calea Giulesti nr 14)