GALA PREMIILOR PENTRU UN MEDIU CURAT

Gazeificarea Biomasei din deseurile municipale

ANUL PROIECTULUI ȘI TIPUL DE PROIECT: 2018 | Companii
SITE WEB: https://www.youtube.com/watch?v=BoJzN0Vakrs
PERIOADA DE DERULARE A PROIECTULUI: 2009-2011

OBIECTIVELE PROIECTULUI:

Transaformarea biomasei din deseuri, in energie electrica, enegie termica si substante valoroase (cherosen, plastic, cauciuc, ingrasaminte, etc. Biomasa este acea parte a deseurilor menajere, care acum ajunge in gropile de gunoi si emana substante toxice care afecteaza sanatatea populatiei si mediu.

DESCRIERE PROIECT:

În urmă cu 5 ani a fost dată în folosință în România la Săcele, Brașov, jud.Brașov, o fabrică care utilizează un nou procedeu de transformare industriala, prin dubla cracare, a deseurilor menajere, industriale si agricole in: gaz, energie electrica si substante petrochimice (benzina, motorina, fertilizatori, mase plastice etc.). CRACÁRE, cracări, s. f. Procedeu industrial de descompunere, la temperaturi și presiuni înalte, a unui compus organic în molecule mai simple, folosit mai ales în industria petrolieră;cracaj.V. craca. Sursa: DEX'09(2009).Tehnologia utilizata de Eco Solution SA este cracare/gazeificarea deseurilor urmata de un procedeu original de curatare a gazului de sinteza in mediu plasmatic, a doua cracare(procedeu brevetat) si valorificarea in grupuri motor-generator. Procesul de gazeificare este exoterm, ceea ce permite mentinerea procesului fara combustibil fosil aditional, fara emisii in atmosfera (instalatia nu are cos de fum) si la un cost de operare de maxim 20€/t deseu municipal. Deseul rezultat din gazeificare este o zgura inerta in procent de 3-5%. Productia de energie este 1.000 Kwt electric/t deseu si 1.000 Kwt termic/t deseu.

GRUPUL TINTA AL PROIECTULUI:

Prin tehnologia noastra se pot produce anual in Romania 7,5 milioane Mwh electric in banda cu o putere instalata de minim 800 Mw (Consumul minim noaptea si in wekend este 4.000-4.500 Mw  Valorificarea deseurilor se realizeza in timp real, fara emisii in atmosfera si fara cresterea taxei la cetatean (deci la aceleasi costuri ca depunerea la groapa care astazi este ilegala in proportie de 50%)

REZULTATE - IMPACT - REZULTATE MASURABILE:

Deoarece impactul asupra mediului a acestui tip de instalatii este minim,3-5% rezidu inert(din care se pot face eventual dale stradale), nu exista poluarea a aerului( instalatia nu are cos) si nici a apelor(in procesul tehnologic lichidele sunt curatate si refolosite) adoptarea acestui tip de instalatie scurteaza mult termenele de aprobare, proiectare si deci executia, asta nemaivorbind de scaderea accentuata a costurilor.<br />

CONTRIBUTIA FINANCIARA SI NON-FINANCIARA IN REALIZAREA PROIECTULUI:

ESTE VORBA DE 5 ANI DE CERCETARE, UN BREVET DE INVENTIE SI O INVESTITIE DE MINIM 20 DE MILIOANE DE EURO

PERSOANA JURIDICA CARE A DERULAT / DERULEAZA PROIECTUL:

SC. Eco Solution SA