GALA PREMIILOR PENTRU UN MEDIU CURAT

IMPLICĂ-TE ASTĂZI, CA SĂ EXISTĂM ȘI MÂINE! – GALAȚI

ANUL PROIECTULUI ȘI TIPUL DE PROIECT: 2016 | Instituții de învățământ
SITE WEB: https://www.facebook.com/groups/185560715164766/
PERIOADA DE DERULARE A PROIECTULUI: 1 martie 2016 - 01 iunie 2016

OBIECTIVELE PROIECTULUI:

O1 - sprijinirea elevilor în însuşirea unui set de valori şi grija pentru mediu, motivaţia şi dorinţa de a participa la acţiuni menite să îmbunătăţească condiţiile de mediu;<br /> O2 - însuşirea unor norme de comportament ecologic specifice asigurării echilibrului dintre sănătatea individului, a societăţii şi mediului şi formarea unei atitudini dezaprobatoare faţă de cei care încalcă aceste norme;<br /> O3 - dezvoltarea învăţării prin cooperare, respectarea unor sarcini specifice pentru realizarea unui proiect comun;<br /> O4 - identificarea acţiunilor negative ale omului asupra naturii ( pericolul poluării şi efectele ei);<br /> O5 - promovarea schimbului de experienţă între cadrele didactice, în scopul creşterii eficienţei activităţilor şi implicarea elevilor ca factor activ.<br /> <br />

DESCRIERE PROIECT:

1. Lansarea proiectului<br /> Elevii și cadrele didactice participă la conferința de lansare a proiectului. Prin prezentarea ppt se face o incursiune în activitățile acestui proiect.<br /> 2. Apa, miracolul vieții<br /> -concurs de desene, postere, filme, prezentări ppt, machete<br /> Elevii vor avea de realizat diferite produse având ca temă apa. Școlile partenere vor trimite doar clasamentul final al concursului și fotografiile lucrărilor participante.<br /> 3. Să facem cunoştiinţă<br /> -realizarea paginii de facebook a proiectului<br /> Domnul profesor Dimitrievici Lucian împreună cu 5 elevi vor concepe pagina de facebook a proiectului. <br /> 4. Natură și civilizație<br /> 4.1 Luna Pădurii - plantare de copaci (fiecare partener își alege spațiul de plantare)<br /> Se vor desfășura campanii de voluntariat de plantare de copaci. <br /> 4.2 Într-un mediu curat avem o viață sănătoasă<br /> Elevii vor observa diferite surse de apă de la cele mai mici surse (izvorul cascadei Bigăr) până la cel al fluviului Dunărea, care străbate întreaga țară. Se vor face observații cu privire la fluviul Dunărea la Cazane, față de cel de la Galați. Se va observa flora zonei și se va discuta despre fauna zonei. Se va vizita Muzeul de la Porțile de Fier, hidrocentrala de acolo fiind cea mai mare sursă de energie a țării. Activitatea va cuprinde și deplasarea de-a lungul clisurii Dunării, la impresionantă statuie Capul lui Decebal. De asemenea se va urmări cursul apei la morile de la Rudăria.<br /> 4.3 Pe urmele strămoșilor noștri<br /> Se va vizita Sarmisegetuza Regia și se va discuta despre mediul natural în care a fost ridicată cetatea. Apoi ne vom deplasa la Hațeg, unde se vor face observații la mediul de viață a zimbrilor în rezervație. Se va face o comparație cu rezervația de la Vînători, Neamț, vizitată de elevi în luna octombrie 2015. Ne deplasăm în continuare la Hunedoara pentru a vizita Castelul Corvinilor.<br /> 4.4 Împreună pentru un viitor verde<br /> La liceul din Băile Herculane se va desfășura un concurs de educație sanitară și unul sportiv. Apoi se va pleca în drumeție pentru a se face observații asupra râului Cerna, în ceea ce privește calitatea apei, flora și fauna zonei. Se vor face discuții la izvoarele cu sulf și cele geotermale.<br /> 5. Cel mai bun fotograf <br /> - concurs de fotografii pe tema „Verde, viață, viitor!”<br /> Elevii vor înscrie în concurs fotografii care surprind diferite aspecte din natură.<br /> 6. Realizarea finalităţilor:<br /> - povestirea unor întâmplări hazlii pe parcursul întregului proiect<br /> - încheierea proiectului<br /> Conferința de încheiere a proiectului va arăta finalitățile proiectului.

GRUPUL TINTA AL PROIECTULUI:

•elevii claselor VIII - XI;<br /> •părinţii copiilor;<br /> •reprezentanţii comunităţii.

REZULTATE - IMPACT - REZULTATE MASURABILE:

REZULTATE: <br /> - realizarea de postere, CD-uri şi fotografii digitale, materiale cu o importantă pondere informativă asupra grupului ţintă.<br /> IMPACT:<br /> - formarea şi dezvoltarea unui comportament responsabil faţă de mediul înconjurător.<br /> - activitățile de voluntariat, plantările și acțiunile de ecologizare duc la dezvoltarea atitudinii de respect și considerație față de natură.

CONTRIBUTIA FINANCIARA SI NON-FINANCIARA IN REALIZAREA PROIECTULUI:

- 30000 lei contribuția părinților<br /> - puieții oferiți de Consiliul Județean Galați

PERSOANA JURIDICA CARE A DERULAT / DERULEAZA PROIECTUL:

COLEGIUL NAȚIONAL ”MIHAIL KOGĂLNICEANU” GALAȚI