GALA PREMIILOR PENTRU UN MEDIU CURAT

Kultivă – cursuri de permacultură – BUCUREȘTI

ANUL PROIECTULUI ȘI TIPUL DE PROIECT: 2016
SITE WEB: https://www.facebook.com/kultiva.romania/
PERIOADA DE DERULARE A PROIECTULUI: iunie-decembrie 2016

OBIECTIVELE PROIECTULUI:

Ne dorim ca participanții la curs să cunoască beneficiile și aplicațiile cultivării de hrană sănătoasă, prin folosirea principiilor permaculturii. Scopul final este să creăm o comunitate urbană din rândul bucureștenilor care să ajungă să-și producă hrană autonom.

DESCRIERE PROIECT:

Kultivă este un curs format din 23 de ateliere teoretice și practice dedicate persoanelor care își doresc să producă propria hrană sănătoasă. Folosim un teren de 7000 de metri pătrați, unde cei interesați pot să-și creeze propria grădină sub îndrumarea specialiștilor noștri în permacultură.<br /> (Permacultura este un sistem de agricultură bazat pe interconectarea elementelor naturale, care te învață să contribui la menținerea și refacerea echilibrului natural al ecosistemelor prin grija și atenția pe care le acorzi fiecărui element component. Menținerea integrității componentelor naturale este unul dintre principiile de bază ale practicării permaculturii pentru producerea hranei.) <br /> În fiecare sâmbătă, până pe 10 decembrie 2016 inclusiv, de la ora 8, avem curs fie pe Strada Rudeni nr. 103, în comuna Chitila, fie la Seneca Anticafe. Instructorii sunt specialiști în domeniu. Partea teoretică are loc în sala de curs, iar pentru practică ne mutăm pe teren, unde participanții au la dispoziție uneltele și supervizarea de specialitate de care au nevoie ca să învețe. <br /> Participarea la un curs costă 50 de lei și include și livrarea prin email a suportului de curs. Costul acoperă parțial onorariul profesorilor, iar costurile materialelor și sprijinul logistic sunt suportate de Asociația SNK.

GRUPUL TINTA AL PROIECTULUI:

Kultivă se adresează persoanelor cu vârste cuprinse între 25 și 65 de ani (fără a ne limita la aceste vârste), domiciliate în București sau împrejurimi, interesate să-și cultive autonom hrană sănătoasă.

REZULTATE - IMPACT - REZULTATE MASURABILE:

18 participanți prezenți la curs (până la data de 13 octombrie); 15 voluntari la organizare; 15 lectori care susțin cursurile; 3000 metri pătrați de teren cultivat ecologic; 30 de persoane informate despre proiect în cadrul evenimentului de lansare a cursurilor; înfiinarea unor mini-parcele de permacultură pe teren de către un grup de 20 de copii (Cercetașii României); o sesiune de plantare în urma căreia 8 studenți la Facultatea de Arhitectură au plantat 12 pomi fructiferi.

CONTRIBUTIA FINANCIARA SI NON-FINANCIARA IN REALIZAREA PROIECTULUI:

PERSOANA JURIDICA CARE A DERULAT / DERULEAZA PROIECTUL:

Asociația SNK