GALA PREMIILOR PENTRU UN MEDIU CURAT

PATRULA DE RECICLARE – GIURGIU

ANUL PROIECTULUI ȘI TIPUL DE PROIECT: 2016 | Instituții de învățământ
SITE WEB: https://www.facebook.com/patruladereciclare/photos/pcb.1060173720714096/1060173577380777/?type=3&theater
PERIOADA DE DERULARE A PROIECTULUI: 15.11.2015 - 15.05.2016

OBIECTIVELE PROIECTULUI:

O1. Sa deruleze activitati ecologice pentru incurajarea comportamentului responsabil fata de mediu in randul comunitatii locale;<br /> O2. Sa creasca gradul de informare in domeniul protectiei mediului, in randul elevilor, profesorilor, parintilor si comunitatii locale;<br /> O3. Sa colecteze selectiv deseuri de echipamente electrice si electronice ca gest responsabil fata de mediul inconjurator si fata de comunitate.

DESCRIERE PROIECT:

Agentii Patrulei de Reciclare din Scoala Gimnaziala "Academician Marin Voiculescu"au desfasurat numeroase activitati ecologice:<br /> - in sala de festivitati a scolii a fost prezentat proiectul si in ce consta acesta. Activitatea a fost mediatizata in presa locala.https://www.youtube.com/watch?v=3-bebcKWjek&feature=player_embedded La activitate au fost prezenti reprezentanti ai Primariei Municipiului Giurgiu.<br /> - Patrula de Reciclare a avut propriul imn pe care agentii l-au intonat cu drag si prin care au transmis colegilor un mesaj ECO;<br /> - Agentii Patrulei de Reciclare au realizat postere pe teme ecologice, expozitii de desene cu ocazia Zilei Patrulei de Reciclare si Zilei Pasarilor;<br /> - Pentru a-si arata grija fata de mediu, agentii au plantat flori in fata scolii si au vizitat o ferma cu animale exotice si de la noi din tara. Ei au fost bucurosi sa se joace si sa admire micile vietati, aratandu-si dragostea si gingasia fata de ele.<br /> - Micii ecologisti au desenat pe tricouri mesaje eco si, echipati cu acestea, au mers pe strada pentru a distribui fluturasi-pliante cu mesaje eco in scopul sensibilizarii opiniei publice si pentru a forma comunitatii un comportament ecologic.<br /> - In final, ecologistii au realizat o revista eco in care au adunat gandurile lor despre mediu si protejarea lui, poezii, ghicitori, desene, curiozitati din lumea plantelor si a animalelor.

GRUPUL TINTA AL PROIECTULUI:

In derularea proiectului s-au implicat elevii claselor 0-IV, parintii acestora, cadrele didactice din invatamantul primar.

REZULTATE - IMPACT - REZULTATE MASURABILE:

Implicandu-se in derularea atator activitati, micii ecologisti au reusit sa-si mobilizeze colegii si parintii si au colectat peste 740 kg de DEEE si 30 kg de DBA, devenind "Cea mai activa Patrula de Reciclare"din judetul Giurgiu.Pentru activitatea desfasurata au fost recompensati cu un premiu de 250 euro.http://www.valahiatv.ro/colectam-selectam-apoi-reciclam/

CONTRIBUTIA FINANCIARA SI NON-FINANCIARA IN REALIZAREA PROIECTULUI:

Pentru derularea activitatilor nu a fost nevoie de o contributie financiara, totul realizandu-se prin voluntariatul elevilor, parintilor si cadrelor didactice.

PERSOANA JURIDICA CARE A DERULAT / DERULEAZA PROIECTUL:

SCOALA GIMNAZIALA "ACADEMICIAN MARIN VOICULESCU"GIURGIU