GALA PREMIILOR PENTRU UN MEDIU CURAT

Proiect de Educație Ecologică sub denumirea ” Reciclez ulei uzat și mediul l-am protejat! ” – PRAHOVA

ANUL PROIECTULUI ȘI TIPUL DE PROIECT: 2016 | Companii
SITE WEB: http://www.reciclezulei.ro/info/proiect-de-educatie-ecologica-in-prahova/ ; facebook.com/reciclezulei
PERIOADA DE DERULARE A PROIECTULUI: Noiembrie 2016 - Iunie 2017

OBIECTIVELE PROIECTULUI:

1. Campanie de informare si educare a elevilor / tinerilor cu privire la importanta colectarii si reciclarii uleiului alimentar folosit.<br /> 2. Menținerea unui mediu curat și a colectării uleiului alimentar folosit.<br /> 3. Dezvoltarea si atragerea de parteneriate, stimularea competitivitatii intre unitatile scolare.<br /> 4. Cresterea gradului de constientizare a necesitatii colectarii uleiului alimentar folosit si a protejarii mediului inconjurator in randul tinerilor.

DESCRIERE PROIECT:

Începând cu anul 2014 Centrul de Colectare Ulei Alimentar a decis să se implice direct în procesul de educație ecologică a elevilor din școlile și colegiile județului Prahova și a inițiat prima ediție a Proiectului de Educație Ecologică sub deviza ” Colectez ulei uzat și mediul l-am protejat! ” , pentru că vrem să fim responsabili, vrem să explicăm ce înseamnă colectarea uleiului alimentar folosit și de ce trebuie să colectăm separat acest ulei. În același timp considerăm că educația și puterea exemplului sunt extrem de importante pentru elevi și alături de cadrele didactice implicate, de conducerea fiecărei unități școlare care a dat curs invitației noastre, am reușit să arătăm importanța menținerii unui mediu curat și a colectării uleiului alimentar folosit. La sfărșitul fiecărei ediții, am oferit diplome de merit elevilor și profesorilor dar și premii unităților de învățământ care au vrut să se implice activ în acest proiect și au obținut cele mai bune rezultate.

GRUPUL TINTA AL PROIECTULUI:

Elevii unitatilor scolare din Prahova, tineri cu varste cuprinse intre 14 si 19 ani.

REZULTATE - IMPACT - REZULTATE MASURABILE:

Am început să colaborăm cu cinci colegii naționale și cinci școli gimnaziale din Ploiesti și am făcut prezentări în fiecare dintre acestea; am ținut un minicurs de educație ecologică referitor la importanța colectării uleiului alimentar folosit și am interacționat cu peste 1000 de elevi și profesori. Impactul a fost puternic, feedback-ul primit a fost pozitiv, elevii si profesorii foarte incantati de idee si dornici sa continuam proiectul pe mai departe.

CONTRIBUTIA FINANCIARA SI NON-FINANCIARA IN REALIZAREA PROIECTULUI:

Pasiune si foarte mult timp alocat pentru acest proiect.

PERSOANA JURIDICA CARE A DERULAT / DERULEAZA PROIECTUL:

PFA Ghercioiu S. Adrian Costin