GALA PREMIILOR PENTRU UN MEDIU CURAT

PUNE DESEURILE LA LOCUL LOR!

ANUL PROIECTULUI ȘI TIPUL DE PROIECT: 2019 | Companii
SITE WEB: www.salubris.ro; https://www.facebook.com/SalubrisIasi/; https://www.facebook.com/colectareseparataiasi/?
PERIOADA DE DERULARE A PROIECTULUI: octombrie 2018- noiembrie 2020

OBIECTIVELE PROIECTULUI:

1. Cresterea volumului de deseuri colectate separat;<br /> 2. Indeplinirea indicatorilor;<br /> 3. Imbunatatirea constientizarii/informarii populatiei referitor la colectarea separata a deseurilor;<br /> 3. Imbunatatirea calitatii vietii.

DESCRIERE PROIECT:

Municipiul Iași face progrese semnificative în ceea ce privește colectarea separată a deșeurilor. Conform unei analize făcute de Salubris Iași, în perioada ianuarie - august 2019 au fost colectate 15.356,36 tone de deșeuri din recipientele pentru depozitarea deșeurilor reciclabile, față de 4.551,12 tone în perioada similară a anului trecut, adică o creștere cu 237,42%.<br /> În urma sortării deșeurilor reciclabile, în perioada ianuarie - august 2019 au fost obținute 263,90 tone de hârtie și carton față de 228,02 tone în aceeași perioadă a anului precedent (+15,74%), 90,81 tone de PET față de 64,23 tone (+41,38%), 53,76 de tone de plastic față de 52,24 tone (+2,91%), 12,35 tone de folie față de 10,2 tone (+21,08%), 3,9 tone de aluminiu față de 2,16 tone (+80,56%), 20,29 tone de metal (fier, cupru etc.) față de 5,39 tone (+276%) și 116,36 tone de sticlă față de 8,84 (+1.216,29%). Totalul deșeurilor reciclabile sortate în primele opt luni ale acestui an este de 561,37 tone, față de 371,08 tone de deșeuri reciclabile colectate în aceeași perioadă a anului trecut, aceasta reprezentând o creștere de 51,28%. <br /> Aceste creșteri sunt rezultatul investițiilor masive făcute de Salubris SA în ultimul an, mare parte dintre acestea în utilaje, recipiente și puncte gospodărești, dar și al campaniilor de informare și sensibilizare cu privire la importanța colectării separate a deșeurilor.

GRUPUL TINTA AL PROIECTULUI:

Grupul tinta al proiectului este format din cetatenii Municipiului Iasi, atat locuitorii de la blocuri, cei din asociatii si de asemenea si locuitorii de la case (locuinte individuale). Aceasta reprezinta peste 350000 cetateni.

REZULTATE - IMPACT - REZULTATE MASURABILE:

- Beneficii directe: banesti, prin predare la valorificatori autorizati, sau scaderea tarifului de salubritate,<br /> - Beneficii indirecte: imbunatatirea calitatii vietii si a mediului inconjurator pe termen scurt, mediu si lung!<br /> De asemenea cresterea gradului de satisfactie a clientilor societatii cu peste 20% in ultimul an, ca urmare a campaniilor si de asemenea cresterea cu peste 35% a cantitatilor de deseuri reciclabile colectate separat.<br />

CONTRIBUTIA FINANCIARA SI NON-FINANCIARA IN REALIZAREA PROIECTULUI:

- Implicarea unui spectru larg de parteneri, entitati cu impact social consistent, <br /> - Abordarea unui complex de metode si mijloace moderne de interactiune cu intreaga comunitate locala din municipiul Iasi :<br /> - Interactiuni directe cu cetatenii din Iasi la punctele de colectare a deseurilor,<br /> - Actiuni specifice in contextul zilei de 5 iunie - Ziua Mondiala a Mediului,<br /> - Actiuni „Saptamana Portilor Deschise la CMCI”,<br /> - Derularea de ample campanii integrate de comunicare, prin actiuni de promovare out-door, in-door si in mass-media locala,<br /> - Prezentări la conferinţe/ întâlniri cu participarea mediului academic, a cetăţenilor, reprezentanţilor autorităţilor din domeniul mediului (PMI, APM, GNM) ;<br /> - Distribuirea de materiale informative tipărite (pliante, broşuri, etc) cu mesaje legate de protecţia mediului/ colectarea separata a deseurilor;<br /> - Organizarea de campanii de instruire/ conştientizare a copiilor din învaţamântul prescolar/ primar si a cetatenilor din Iasi, privind importanţa colectării separate;<br /> - Sprijinirea tinerilor în vederea elaborării diverselor materiale şcolare sau academice privind protecţia mediului/ ecologie/ dezvoltare durabilă ;<br /> <br />

PERSOANA JURIDICA CARE A DERULAT / DERULEAZA PROIECTUL:

Salubris SA Iasi