GALA PREMIILOR PENTRU UN MEDIU CURAT

” RECYCLE AND ART”

ANUL PROIECTULUI ȘI TIPUL DE PROIECT: 2018 | Instituții de învățământ
SITE WEB: https://read.bookcreator.com/hc4HLvar07aZ3XD1MF1zdD9Zvqk1/Xdy6chQ_ShqU0HdOUEGaaw outcome 2: https://read.bookcreator.com/mULj1pIznlMtCSCtNmamPeJcZnf1/Jaa
PERIOADA DE DERULARE A PROIECTULUI: octombrie 2017 - iunie 2018

OBIECTIVELE PROIECTULUI:

O1. - informarea privind necesitatea reciclarii si reutilizarii;<br /> O2. - organizarea de activitati creative in scopul dezvoltarii creativitatii si a imaginatiei prin crearea de produse utile din deseuri;<br /> O3. - incurajarea comportamentului responsabil fata de mediu prin cunoasterea unei probleme globale cu care se confrunta omenirea - RECICLAREA;<br /> O4. - informarea privind viata si opera unor artisti europeni si crearea unor lucrari ale acestora din materiale reciclabile.

DESCRIERE PROIECT:

Fiind un proiect eTwinning- proiect de colaborare internationala, la proiect au participat parteneri din Turcia, Italia, Grecia, Bulgaria si Romania. Lucrand in echipa, colaborand si cooperand in spatiul virtual eTwinning, partenerii s-au prezentat, au realizat un logo al proiectului si lunar au derulat diverse activitati. Au realizat obiecte folositoare din deseuri de hartie, din plastic, din sticla si din aluminiu. produsele au fost etalate in padlete. Fiecare partener a prezentat viata si opera unui artist celebru, apoi a realizat din materiale reciclabile lucrari din opera acestuia. Copiii si-au exersat competentele de comunicare in limba engleza si competentele digitale, au colaborat si cooperat, iar toate produsele au fost colectate intr-un e-book. Marele merit al proiectului este ca elevii au reciclat DEEE, au realizat diverse produse din materiale reciclabile, au colaborat si cooperat indiferent de tara, de religie, de etnie, constientizand faptul ca RECICLAREA este o problema a intregii lumi.

GRUPUL TINTA AL PROIECTULUI:

Fiind un proiect eTwinning, proiect de colaborare internationala, la proiect au participat elevi din Turcia, Italia, Grecia, Bulgaria si Romania. Din Romania s-au implicat elevii din Clasa Romanasilor, clasa pregatitoare, de la Scoala Gimnaziala "Academician Marin Voiculescu" din Giurgiu si parintii acestora.

REZULTATE - IMPACT - REZULTATE MASURABILE:

Pentru implicarea si meritele deosebite in derularea proiectului, eTwinning Romania a oferit Certificatul National de Calitate. Ca urmare a faptului ca cel putin doua tari partenere au obtinut Certificat National de Calitate, proiectul a obtinut CERTIFICAT EUROPEAN DE CALITATE. Pe langa produsele proiectului care se gasesc in e-book, elevii Scolii Gimnaziale "Academician marin Voiculescu" au colectat peste 700 de kg de DEEE si 5 kg de baterii.

CONTRIBUTIA FINANCIARA SI NON-FINANCIARA IN REALIZAREA PROIECTULUI:

Toate activitatile proiectului au fost realizate prin voluntariat. Copiii si parintii s-au implicat activ in derularea activitatilor.

PERSOANA JURIDICA CARE A DERULAT / DERULEAZA PROIECTUL:

SCOALA GIMNAZIALA "ACADEMICIAN MARIN VOICULESCU" GIURGIU