GALA PREMIILOR PENTRU UN MEDIU CURAT

TUBATECT – BUCUREȘTI

ANUL PROIECTULUI ȘI TIPUL DE PROIECT: 2016 | Companii
SITE WEB: TUBATECT.eu
PERIOADA DE DERULARE A PROIECTULUI: ian 2016 - prezent/în desfăşurare

OBIECTIVELE PROIECTULUI:

1.utilizarea responsabilă a resurselor proprii ale companiei, 2.limitarea consumului ne-necesar de materiale noi.<br /> 3.micşorarea cantitativă şi categoriilor de deşeuri rezultate în cadrul activităţii societăţii.<br /> 4.integrarea în cadrul produselor şi serviciilor oferite de noi a obiectelor reciclate creativ.<br /> 5.oferirea, prin propriul exemplu de comportament responsabil, de educaţie de mediu pentru persoanele care intră în contact cu echipa noastră.<br /> 6.crearea de locuri de muncă

DESCRIERE PROIECT:

Prin proiectul TUBATECT, compania STUDIOPLOT produce 100% ecologic o suită de piese de mobilier inovativ într-o campanie tip REUSE/REDUSE/RECREATE/REMAKE/RECYCLE/RETHINK, nu doar responsabilă faţă de mediu, dar şi din dorinţa de a avea un impact educaţional asupra clienţilor şi colaboratorilor. Iniţiat ca unul de reciclare, procesul s-a transformat rapid într-unul de upcycling al deşeurilor de tuburi de carton. <br /> Mobilierul realizat din tuburi de carton reciclate este un mobilier cu un impact vizual foarte ridicat, destinat amenajărilor interioare cu nevoia de afirmare a conceptelor de inovaţie şi ecologie. Includem între obiectele pe care TUBATECT le realizează: etajere, măsuţe de cafea, citit, cadre de mese normale sau de birouri, cadre atipice sau pentru depozitare, scaune, fotolii, tabureţi, suporturi pentru cadouri sau obiecte mai mici, amenajari de perete etc. <br /> Toate confecţionate din 100% tuburi de carton reciclate manual.<br /> Mobilierul este alcătuit prin îmbinarea modulară şi manuală (fără lipici) din tuburi de carton rezultate în urma altor activităţi de producţie, păstrând totuşi prorietatea de rezistenţă pe verticala crescută, caracteristică acestor materiale. Tuburile sunt practic resturi de role de hârtie, cartoane, ţesături, covoare şi mochete, folii de bucătărie etc. ce se recuperează de către noi de la centre de colectare hârtie sau de la centrele tipografice, de print sau de copiere-plotare, de la fabrici de profil, de la magazine sau fabrici de textile sau covoare, firme de proiectare etc., sau prin contracte de preluare deşeuri, asigurând un preţ de achizţie foarte scăzut. Astfel, facem referire la scopurile noastre principale de a utiliza într-un mod eficient resursele de care dispunem prin refolosirea creativă a resturilor rezultate în urma altor activităţi pe care le desfăşoară compania noastră şi a micşora astfel cantitatea de materiale ce se aruncă la gunoi. <br /> Caracterul 100% ecologic, datorat tăierii sau şlefuirii manuale ale găurilor de îmbinare pentru a asigura calitatea maximă a corpului de mobilier final este mai important decât creşterea capacităţii de producţie ce s-ar putea realiza şi mecanizat. Evităm de asemenea, achiziţia de tuburi noi fabricate pentru a păstra subiectul reciclării.<br /> Recuperarea tuburilor şi utilizarea creativă foarte rapidă şi nepoluantă de tip upcycling drept componente de mobilier face ca produsul final sa fie unul inovativ, cu impact vizual crescut prin formă şi dimensiune, îmbinare, caracterul ecologic, prin inovaţie, simplitate şi utilizare îndelungată ce reprezintă avantaje competitive <br /> Transformăm prin acest proiect materiale cu perioada scurtă de utilizare şi deşeuri în obiecte cu durată lungă de viaţă.

GRUPUL TINTA AL PROIECTULUI:

În grupul ţintă sunt persoane fizice cât şi juridice şi avem prevăzută o strategie particularizată de selecţie şi atragere. Persoanele fizice sunt preocupate de ecologie inovaţie, personalizare prin profesie/educaţie. Companiile, instituţiile sau organizaţiile vizate sunt interesate de amenajăro care să reflecte afilierea la principiile ecologice şi respectul faţa de mediu, mobilerul nostru conferind o imagine excelentă în acest sens.

REZULTATE - IMPACT - REZULTATE MASURABILE:

Prin activitatea noastră din ultimul an am reuşit să reutilizăm 1.000 tuburi de carton care altfel ar fi ajuns la gunoi şi avem un angajat permanent pentru departament. În acelaşi timp am crescut conceptul de upcycling printre clienţi, parteneri şi vizitatorii spaţiilor amenajate cu mobilier TUBATECT sau al paginilor virtuale. Reutilizarea materialelor este o prioritate in cadrul conceptelor noastre de design, ca raspuns etic şi realist al al societăţii la realitate.

CONTRIBUTIA FINANCIARA SI NON-FINANCIARA IN REALIZAREA PROIECTULUI:

Contribuţia financiară o reprezintă banii investiţi în salariile angajaţilor, chirie spaţiu, imagine, social media - 10.000lei<br /> Contribuţia nonfinanciară este reprezentată de timpul şi efortul depus zilnic 3 persoane x 2h/zi.

PERSOANA JURIDICA CARE A DERULAT / DERULEAZA PROIECTUL:

SC STUDIOPLOT SRL