GALA PREMIILOR PENTRU UN MEDIU CURAT

Verde Crud Sinaia

ANUL PROIECTULUI ȘI TIPUL DE PROIECT: 2017 | Instituții publice
SITE WEB: https://www.facebook.com/verdecrudsinaia
PERIOADA DE DERULARE A PROIECTULUI: 18-28 Aprilie 2017

OBIECTIVELE PROIECTULUI:

Ca in fiecare an, prin Proiectul Verde Crud ne-am propus să facem din Sinaia cel mai curat oraș din România. Scopul principal al proiectului este să realizam impreuna, o ecologizare la nivel urban astfel incat cetatenii, turistii,tinerii si elevii sa devina mai conştienţi de faptul că impreuna pot realiza un mediu înconjurător sănătos şi cât mai puţin poluat si că fiecare dintre noi poate să îşi aducă contribuţia pentru a-l pastra si intretine in timp. <br /> OBIECTIVE:<br /> 1. Curătenia de primavara in cartierele din orasul Sinaia, versanți, coaste, albiile râurilor etc.<br /> 2. Constientizarea populatiei privind importanta protejarii mediului si promovarea unui stil de viata sanatos <br /> 3. Amenajare spatiilor verzi <br /> Toti voluntarii au beneficiat de toate materialele necesare: manusi, saci menajeri, penusle si vopsea.

DESCRIERE PROIECT:

Activităţile propuse urmăresc stimularea unui comportament ecologic în spiritul normelor europene; transformarea comportamentelor cotidiene ale cetatenilor în stiluri de viaţă ecologice, economice, sănătoase şi durabile prin întreţinerea unui ambient curat; dezvoltarea capacităţii de comunicare şi de asumare a responsabilităţii faţă de propria persoană, comunitate, ambient şi natură. Sinaia este principala statiune turistica de pe Valea Prahovei, in permanenta aleasa de turisti pentru petrecerea atat a vacantelor cat si a weekend-urilor. In urma trecerii lor pe aceste locuri, prin poienite si pe vaile apelor curgatoare montane, pe Drumul Cotei ,Valea Pelesului, raman urme care nu sunt demne de un om civilizat: peturi, plastice, conserve, hartii etc.Toate acestea sunt in zone ce nu apartin unor proprietari care sa vina si sa curete dupa dansii. Prin proiectul “VERDE CRUD” ne-am propus să găsim soluţii optime pentru conştientizarea tinerilor în prevenirea şi rezolvarea problemelor de mediu, asimilarea unor deprinderi de viaţă care reduc impactul negativ asupra mediului, precum şi promovarea unor atitudini pozitive de ocrotire a mediului înconjurător in care ne desfasuram viata.

GRUPUL TINTA AL PROIECTULUI:

Tursitii si cetatenii orasului.

REZULTATE - IMPACT - REZULTATE MASURABILE:

- achizitionarea a 23 de containere/pubele pentru deseurile vegetale si amplasarea acestora in cartiere si pe raza orasului <br /> - reparatii curente in cele 5 locuri de joaca si vopsire mobilier urban (peste 20 banci de lemn) <br /> - minim 5 gradini /spatii verzi amenajate (pamant de flori, rasaduri,pomi) si 3 actiuni educative ,de voluntariat si informare a cetatenilor cu implicarea scolilor <br /> - peste 1000 flayere/pliante - constientizarea elevilor de la cele 3 scoli

CONTRIBUTIA FINANCIARA SI NON-FINANCIARA IN REALIZAREA PROIECTULUI:

Au contribuit ca voluntari peste 20 de angajati ai Primariei Sinaia, peste 70 de elevi din scolile sinaiene, voluntari din partea TinServ Sinaia. Alaturi de cetatenii orasului, in vederea realizarii obiectivelor propuse, au contribuit la proiectul Verde Crud si SC Sinaia Forever SRL, SC Transport Urban Sinaia, Tinserv Sinaia, asociatii, institutii si operatori economici din oras, carora le multumim!

PERSOANA JURIDICA CARE A DERULAT / DERULEAZA PROIECTUL:

Primaria Orasului Sinaia