GALA PREMIILOR PENTRU UN MEDIU CURAT

AirAlert – BUCUREȘTI

ANUL PROIECTULUI ȘI TIPUL DE PROIECT: 2016 | ONG-uri
SITE WEB: www.airalert.ro
PERIOADA DE DERULARE A PROIECTULUI: nelimitat

OBIECTIVELE PROIECTULUI:

Masurarea calitatii aerului in zonele urbane si constientizarea la nivelul cetateanului a calitatii aerului ce il respiram zi de zi in orase. Masuratorile se fac cu senzori speciali ce masoara Monoxidul de Carbon, particulele PM2,5 si alti prametrii ai aerului.

DESCRIERE PROIECT:

Proiectul AirAlert derulat de Asociatia Civic Alert este o initiativa de masurare continua a calitatii aerului in zonele urbane. Proiectul pilot a fost desfasurat in Bucuresti si rezultatele se pot vedea pe harta afisata pe site-ul www.airalert.ro. <br /> <br /> In Romania nu se masoara la momentul actual calitatea aerului de nici o institutie pubolica sau privata. Prin prisma acestui fapt, proiectul AirAlert este unic in Romania si isi propune dezvoltarea la nivelul tuturor marilor orase afectate de poluare. <br /> <br /> Se spune ca Bucurestiul este cea mai poluata capitala din Europa dar nimeni nu poate spune care este nivelul zilnic al poluarii in zonele din Bucuresti. Cu acest proiect am dorit sa aducem in atentia cetatenilor, autoritatilor publice si companiilor private a calitatii aerului cat si nevoia de a lua masuri imediate in vederea scaderii poluarii.

GRUPUL TINTA AL PROIECTULUI:

Toti cetatenii, autotitatile publice si companii private.

REZULTATE - IMPACT - REZULTATE MASURABILE:

Rezultatele masurabile se pot vedea pe harta afisata la www.airaleret.ro<br /> <br /> Ca prime concluzii: <br /> - aerul pe arterele mari este foarte poluat din cauza traficului<br /> - imapactul parcurilor si al zonelor verzi este vizibil si evident<br /> - legatura dintre bolnavii de plamani si poluare este clara si acesta este efectul pe termen mediu - imbolnavirea populatiei din zonele urbane<br /> <br /> <br />

CONTRIBUTIA FINANCIARA SI NON-FINANCIARA IN REALIZAREA PROIECTULUI:

Acest proiect a fost finantat din fonduri proprii ale Asociatiei Civic Alert iar masuratorile au fost factute de voluntari din cadrul Asociatiei Adevaratii Velo Prieteni.

PERSOANA JURIDICA CARE A DERULAT / DERULEAZA PROIECTUL:

Asociatia Civic Alert