GALA PREMIILOR PENTRU UN MEDIU CURAT

Dă viață cărții tale!

ANUL PROIECTULUI ȘI TIPUL DE PROIECT: 2017 | ONG-uri
SITE WEB: https://daviatacartiitale.ro/
PERIOADA DE DERULARE A PROIECTULUI: iulie 2017 - decembrie 2019

OBIECTIVELE PROIECTULUI:

Prin proiectul “Dă viață cărții tale!”, Asociația Tot Mai Verde își propune să pună din nou în circuitul lecturii cărțile care stau în bibliotecile oamenilor și nu mai sunt citite de către aceștia. Dorim să ajutăm bibliotecile din Romania să își reînnoiască și/sau completeze fondul de carte. Acestea pot comanda cărțile în mod gratuit de pe platforma online, în funcție de necesități. Cărțile puse la dispoziție în acest proiect sunt obținute din donațiile persoanelor fizice.

DESCRIERE PROIECT:

În cadrul acestui proiect, Asociatia Tot Mai Verde acționează ca un intermediar între populație ( donatorii de carte ) și bibliotecile din România ( cei care doresc/au nevoie de carte ). Asociația colectează cărțile de la populatie în spațiul pe care acesta îl are închiriat sau pentru cei care nu au posibilitatea sa aducă cărțile la sediu, pune la dispoziție o mașina să colecteze aceste cărți. Apoi, în spațiu destinat acestui proiect, cărțile sunt sortate pe categorii de către voluntari. Fiecare carte este fotografiată apoi este introdusă pe platforma creata de asociație pentru acest proiect. Asociatia are grija să nu adauge duplicate. Pe lângă poză, se mai adaugă titlu cărții, autorul, editura, anul apariției și isbn-ul ( dacă acesta există pentru acea carte ). Cu aceste informații, bibliotecarii pot sa identifice dacă au nevoie sau nu de acea carte. Noi încurajam bibilitecile să comande exact ce au ele nevoie. Pe platforma online, doar bibliotecile au access să comande cărți. Înscrierea în proiect se face în mod offline, prin trimiterea unui formular prin poștă.<br /> După ce comenzile se primesc, voluntarii asociației pregătesc comanda și o expediază către biblioteca care a comandat.a

GRUPUL TINTA AL PROIECTULUI:

Proiectul are ca beneficiar orice biblitecă din Romania, fie ea orășenească, universitară, comunală sau școlară. Doar aceste entități pot să comande cărți de pe platforma proiectului, dacă în prealabil s-au înscris în proiect.

REZULTATE - IMPACT - REZULTATE MASURABILE:

Rezultatele proiectului le măsurăm în cărțile care au fost comandate de biblioteci. Până în acest moment, avem peste 1000 de cărți care au fost comandate de către biblioteci, peste 500 de cărți au ajuns deja în biblioteci.

CONTRIBUTIA FINANCIARA SI NON-FINANCIARA IN REALIZAREA PROIECTULUI:

Pentru realizarea proiectul până în momentul de față, asociația s-a implicat financiar – aici se văd chetuielile<br /> Non-finaciar, membrii fondatori au căutat voluntari care sa ajute proiectul în fiecare etapă a acestuia.

PERSOANA JURIDICA CARE A DERULAT / DERULEAZA PROIECTUL:

Asociatia Tot Mai Verde Brasov