GALA PREMIILOR PENTRU UN MEDIU CURAT

Ecologizare albie rau Sucevita

ANUL PROIECTULUI ȘI TIPUL DE PROIECT: 2017 | ONG-uri
SITE WEB:
PERIOADA DE DERULARE A PROIECTULUI: Sambata 12 August

OBIECTIVELE PROIECTULUI:

Obiectivele proiectului duc în principal la conştientizarea problemeleor actuale ale mediului generate de activitatea umană şi necesitatea de a forma la cetăţenii din Municipiul Rădăuţi si nu numai, o motivaţie solidă pentru protecţia naturii, convingeri şi comportamente ecologice adecvate, dezvoltarea responsabilităţii pentru menţinerea sănătăţii mediului, astfel încât, elevii, adulţii de mâine, să devină factori activi în acţiunea de ocrotire a naturii, pentru că... sănătatea noastră începe cu sănătatea mediului!

DESCRIERE PROIECT:

Peste 75 de voluntari au răspuns inițiativei grupului nostru și companiei „Bucovina Verde” de a ecologiza sâmbătă, pe 12 august, zona „Podul Vlădichii” din Rădăuți. Timp de 3 ore, au fost colectați aproape 80 de saci de deșeuri aruncate pe albia râului Sucevița pe o rază de aproape 600 de metri.Toate deșeurile au fost preluate de compania „Bucovina Verde” care a sprijinit acțiunea cu logistica necesară (saci menajeri, mănuși și hidratarea participanților), pentru a fi reciclate. La acțiune, pe lângă cetățeni voluntari din Rădăuți au participat în număr mare și copii de la Aşezământul „Sf. Ierarh Leontie” Rădăuţi și de la Casa de tip familial „Universul copiilor” din aceeaşi localitate și chiar voluntari din străinătate, din Marea Britanie și SUA.

GRUPUL TINTA AL PROIECTULUI:

DIn grupul tinta al acestui proiect fac parte locuitorii Municipiului Rădăuţi si locuitorii localitatilor invecinate.

REZULTATE - IMPACT - REZULTATE MASURABILE:

Este foarte ușor să ne plângem că lucrurile nu sunt așa cum ne-am dori, dar rezolvarea problemelor din jurul nostru ține și de noi. Ne-am dorit ca prin această acțiune nu numai să rezolvăm problema deșeurilor din zona Podul Vlădichii, dar și să dăm un exemplu celorlalți cetățeni. Un atfel de impact a fost aglomerarea sesizarilor venite pe adresa grupului civic in legatura cu alte zone ce necesita ecologizare.

CONTRIBUTIA FINANCIARA SI NON-FINANCIARA IN REALIZAREA PROIECTULUI:

Contributi financiara a acestui proiect apartine membrilor grupului si a societatii Bucovina Verde precum si alti sponsori (Thobass&co Rădăuți).

PERSOANA JURIDICA CARE A DERULAT / DERULEAZA PROIECTUL:

Grupul de Initiativa `Radautiul Civic`