GALA PREMIILOR PENTRU UN MEDIU CURAT

Editura Seneca, editură verde

ANUL PROIECTULUI ȘI TIPUL DE PROIECT: 2017 | ONG-uri
SITE WEB: http://edituraseneca.ro/
PERIOADA DE DERULARE A PROIECTULUI: ianuarie 2016 - prezent

OBIECTIVELE PROIECTULUI:

Editura Seneca și-a propus să transforme cărțile din consumatoare de hârtie și dioxid de carbon în obiecte de protejare a mediului și copaci plantați.

DESCRIERE PROIECT:

Considerăm că impactul pe care o carte îl are asupra mediului înconjurător este la fel de important ca impactul ei asupra spiritului. La editarea fiecărei cărți, reducem la minim consumul de resurse naturale și alegem procesele de producție cele mai prietenoase cu mediul. Așezarea în pagină este gândită astfel încât textul să ocupe cât mai puțin spațiu (și, implicit, să se consume cât mai puțină hârtie), iar la tipar să rezulte o cantitate cât mai mică de ștraifuri; începând cu anul 2016, am folosit exclusiv hârtie 100% reciclată, cerneală vegetală și tipografii acreditate FSC. Resturile de hârtie rezultate în urma producției sunt folosite pentru a produce alte obiecte: carnețele, cărți poștale, flyere, semne de carte etc.). <br /> Calculăm cantitatea de dioxid de carbon emis în atmosferă ca urmare a producției fiecărei cărți și, pentru a compensa aceste emisii, plantăm copaci pe terenul Kultivă din comuna Chitila.

GRUPUL TINTA AL PROIECTULUI:

Ne adresăm atât persoanelor interesate de informații corecte despre starea actuală a mediului, viață sustenabilă și soluții realiste la problemele climatice, cât și celor care doresc să afle mai multe despre filozofia stoică și nenumăratele ei aplicații în viața contemporană.

REZULTATE - IMPACT - REZULTATE MASURABILE:

Prin tipărirea tuturor celor 17 titluri ale editurii pe hârtie reciclată (5 în 2016 și 12 în 2017), 406 copaci au fost salvați de la tăiere. Încă 2 titluri se află în pregătire pentru a fi gata până la sfârșitul anului – și, la tipărirea lor, vor fi salvați alți 60 de copaci.

CONTRIBUTIA FINANCIARA SI NON-FINANCIARA IN REALIZAREA PROIECTULUI:

Întreaga echipă a Asociației SNK s-a implicat în editarea textelor pentru cărți. Există o persoană angajată cu normă întreagă exclusiv pentru paginarea titlurilor de tipărit.

PERSOANA JURIDICA CARE A DERULAT / DERULEAZA PROIECTUL:

Asociația SNK