GALA PREMIILOR PENTRU UN MEDIU CURAT

Expomix EducArtS – Expozitii Educative pentru Sustenabilitate prin Arte sustenabile – BUCUREȘTI

ANUL PROIECTULUI ȘI TIPUL DE PROIECT: 2016 | ONG-uri
SITE WEB: http://www.greentourism.ro/educart/
PERIOADA DE DERULARE A PROIECTULUI: 2009-prezent

OBIECTIVELE PROIECTULUI:

Scopul principal al proiectului este să păstreze vie necesitatea protectiei Naturii in cadrul comunitatii europene şi totodată să faciliteze constientizarea importantei mediului si cunoaşterea noilor mecanisme ale obtinerii frumosului in context actual de către generațiile prezente şi viitoare. Înţelegerea profunda indusa vizual de expozitiile EducArtS ne poate ajuta chiar sa învațăm cum să evităm unele greşeli de manageriere a resurselor naturale,(Ex Forest Spirits) pentru a construi un viitor European al Romaniei bazat pe sustenabilitate.

DESCRIERE PROIECT:

In aproximativ sapte ani, exponatele realizate prin diverse tehnici artistice din diferite materiale, de la cele naturale pana la deseuri rezultate in urma activitatilor umane, prezentate in multiple ocazii in cadrul expozitiilor au produs o schimbare in perceptia a zeci (poate sute) de mii de oameni din sapte tari ale Europei printre care si Romania. Sintetic proiectul "ExpoMix EducArtS" reprezinta practic un mesaj tacut al artei pentru sustenabilitate, pentru protectia mediului si a omului care creeaza cu gandul la generatiile viitoare care sa poata si ele sa se poata bucura ce macar aceleasi conditii ca noi astazi.

GRUPUL TINTA AL PROIECTULUI:

Publicul iubitor de frumos de toate varstele, rasele si statutele sociale din comunitatea europeana.

REZULTATE - IMPACT - REZULTATE MASURABILE:

La cele mai recente evenimente din Sinaia (Sinaia forever, 3 zile, 2-4 sept 2016) si Bucuresti (Viata verde, 2 zile, 17-18 sept 2016) cumulat au vizualizat ExpoEducArtS peste 1500 de persoane.

CONTRIBUTIA FINANCIARA SI NON-FINANCIARA IN REALIZAREA PROIECTULUI:

Contributie financiara in toti acesti ani nu a fost cuantificata. <br /> Contributie nonfinanciara: Artistii au pus la dispozitie obiectele realizate care multe dintre acestea au fost daruite acelora care au donat pentru continuarea proiectului

PERSOANA JURIDICA CARE A DERULAT / DERULEAZA PROIECTUL:

Asociatia Ecologica Turismverde*