GALA PREMIILOR PENTRU UN MEDIU CURAT

Intrarea Violoncelului – Make(you)R(own) Space! – BUCUREȘTI

ANUL PROIECTULUI ȘI TIPUL DE PROIECT: 2016 | ONG-uri
SITE WEB: https://www.facebook.com/IntrareaVioloncelului
PERIOADA DE DERULARE A PROIECTULUI: 1 octombrie 2015 - 30 iunie 2016

OBIECTIVELE PROIECTULUI:

1. Crearea unui context propice de învățare și inspirație pentru comunitatea interesată de construcții ecologice urbane și amenajări în spiritul reciclării creative.<br /> 2. Dezvoltarea unui spațiu de lucru utilizabil pe tot parcursul anului pentru meșterii din comunitatea de reciclare creativă pentru a-și realiza propriile proiecte în materie de educație ecologică.<br /> 3. Dezvoltarea unui punct de reper creativ în cartier, la care comunitatea locală poate să contribuie și să participe.

DESCRIERE PROIECT:

Intrarea Violoncelului este un spațiu dedicat educației ecologice, informării și conștientizării publicului cu privire la reciclarea creativă și construcțiile ecologice în mediul urban. A fost lansat ca proiect pilot în septembrie 2014 printr-o campanie de crowdfunding si dezvoltat in octombrie 2015 - iunie 2016 ca spatiu dezvoltat de comunitate pentru comunitate. <br /> <br /> Construcția a fost ridicata cu ajutorul unui numar de circa 30 de voluntari si 8 parteneri persoane juridice. Spatiul a fost construit pe structura metalica, izolata cu canepa, inchisa la exterior cu placi DHF, finisata cu materiale prietenoase cu mediu precum vopsea ecologica sau parchet reciclabil pe baza de pluta. Amenajarea interiorului cuprinde mobilier si obiecte decorative reciclate, iar curtea are o gradina de legume si jardiniere realizate prin ateliere cu copii si adulti. <br /> Constructia si amenajarea au fost realizate prin participare publica.<br /> <br /> In acest moment, Intrarea Violoncelului este un spaţiu de manifestare culturală şi expresie urbană care găzduiește ateliere, expoziții și activități educaționale. <br /> <br /> Film making-of: https://www.youtube.com/watch?v=Sm6Jl9IMwpA

GRUPUL TINTA AL PROIECTULUI:

1. Voluntari pasionați de meșterit, construcții și amenajări ecologice.<br /> 2. Circa 30 de meșteri din comunitatea de reciclare creativă care au la dispoziție un spațiu unde își pot implementa proiecte proprii în materie de educație ecologică.<br /> 3. Locuitorii cartierului care obțin un acces la un punct de reper creativ în proximitatea locuințelor proprii. <br /> 4. Publicul interesat de exemple inspiraționale în materie de construcții și amenajări ecologice în mediul urban.

REZULTATE - IMPACT - REZULTATE MASURABILE:

Conturarea unui incubator de eco-creativitate și a unui exemplu inspirațional pentru publicul larg cu privire la construcțiile și amenajările ecologice.<br /> Rezultate:<br /> - un spațiu eco-inovativ, funcțional pe tot parcursul anului pentru comunitatea de reciclare creativă <br /> - cca 200 kg de deșeuri utilizate în amenajarea spațiului<br /> - 30 de voluntari care au învățat despre construcții ecologice<br /> - câteva sute de persoane care au accesat materialele de comunicare distribuite online

CONTRIBUTIA FINANCIARA SI NON-FINANCIARA IN REALIZAREA PROIECTULUI:

Proiectul a fost finantat prin programul Mobilizam Excelenta cu suma de 11.500 EUR, la care s-au adaugat circa 9600 EUR in contributii finanicare si non-financiare din partea partenerilor, sponsorilor si surse proprii.

PERSOANA JURIDICA CARE A DERULAT / DERULEAZA PROIECTUL:

Asociatia D'Avent