GALA PREMIILOR PENTRU UN MEDIU CURAT

Keep Danube Clean – TIMIȘOARA

ANUL PROIECTULUI ȘI TIPUL DE PROIECT: 2016 | ONG-uri
SITE WEB: http://ecostuff.ro/keep-danube-clean/
PERIOADA DE DERULARE A PROIECTULUI: 29 Iunie - 29 Iulie 2017

OBIECTIVELE PROIECTULUI:

Prin acest proiect urmarim dezvoltarea potentialului de leader intr-o generatie de tineri care sa actioneze responsabil fata de mediu pentru a avea ape mai curate, mai sanatoase si mai sigure in intreg Bazinul Hidrografic al Dunarii.<br /> <br /> OBIECTIVELE PROIECTULUI:<br /> 1. Identificarea a cel putin unei solutii viabile cu aplicare imediata in Romania pentru prevenirea poluarii apelor si punerea ei in aplicare in cadrul unui proiect pilot<br /> 2. Organizarea a cel putin 10 evenimente in 10 localitati importante de pe malul Dunarii<br /> 3. Mobilizarea a cel putin 1000 de biciclisti care sa insoteasca echipa principala pe parcursul a cel putin 50.000 de kilometri cumulat<br /> 4. Participarea cu echipa si stand la cel putin 10 evenimente organizate in Romania (ciclism, alergare, festivaluri) pentru promovarea proiectului KDC si a responsabilitatii fata de mediu

DESCRIERE PROIECT:

“KEEP DANUBE CLEAN!” BIKE TOUR este un proiect cu participare internationala, o caravana educationala pe biciclete organizata de-a lungul Dunarii, de la izvoare pana la varsarea in Marea Neagra, la Sulina, pe un traseu cu o lungime de peste 3.000 de kilometri. Traseul este Donaueschingen, Germania - Sulina, Romania via Austria, Slovacia, Ungaria, Croatia, Serbia, Bulgaria, Moldova si Ukraina.<br /> “KEEP DANUBE CLEAN!” BIKE TOUR este un proiect prin care ne dorim sa aflam ce trebuie sa facem pentru a reduce poluarea fluviului cu cel mai international bazin din lume, cu un bazin hidrografic ce se intinde pe teritoriul a 19 tari. De asemenea urmarim sa incurajam dezvoltarea de actiuni de educatie ecologica si de protectie a mediului in regiunea Dunarii si a intregului bazin hidrografic al Dunarii, dar si sa atragem atentia asupra poluarii de care sufera raurile din Europa si in special Dunarea, in care se varsa peste 30 de rauri importante din Europa.<br /> <br /> Aceasta caravana se va desfasura pe biciclete si vor fi parcursi aproximativ 3.000 de kilometri pe durata a 30 de zile. Ne dorim sa organizam intalniri cu autoritatile si cu organizatiile de mediu in principalele localitati de pe malul Dunarii prin care aceasta caravana va trece (Donaueschingen - aici raul isi primeste numele "Dunare", Ulm, Regensburg, Passau, Linz, Viena, Bratislava, Gyor, Budapesta, Vukovar, Novi Sad, Belgrad, Orsova, Calafat, Vidin, Turnu Magurele, Giurgiu, Ruse, Braila, Galati, Sulina si altele) pentru a afla care sunt problemele privind poluarea Dunarii si a raurilor cu care respectiva regiune se confrunta si care ar fi posibilele solutii. Mesajul transmis va fi “Keep Danube Clean!”.<br /> <br /> <br /> Vom incuraja organizatiile locale si sustinatorii acestui mesaj sa ne insoteasca in tour, pe orice distanta doresc si sa organizeze cate un eveniment local (discursuri, ateliere, actiuni de ecologizare, prezentari, standuri in scop educational, concentrate pe sustenabilitate si protectia mediului) plecand de la mesajul transmis si de la faptul ca se promoveaza mobilitatea, turul fiind realizat pe biciclete.<br /> <br /> <br /> Pe parcursul organizarii proiectului, inainte si dupa cele 30 de zile de circuit propriu-zis, echipa KDC – Keep Danube Clean va participa la numeroase evenimente care implica biciclisti (concursuri, ture cicliste etc.), dar si alergatori, precum si la festivaluri destinate tinerilor, promovand cu fiecare ocazie responsabilitatea fata de mediu. Echipa KDC va participa la astfel de evenimente in perioada ianuarie - octombrie 2017.

GRUPUL TINTA AL PROIECTULUI:

Proiectul se adreseaza in principal tinerilor, dar urmarim intr-o masura egala implicarea reprezentantilor autoritatilor locale din localitatile prin care trece caravana.

REZULTATE - IMPACT - REZULTATE MASURABILE:

Proiectul se afla la prima editie

CONTRIBUTIA FINANCIARA SI NON-FINANCIARA IN REALIZAREA PROIECTULUI:

bugetul primei editii se ridica la aproximativ 45.000 euro

PERSOANA JURIDICA CARE A DERULAT / DERULEAZA PROIECTUL:

Asociatia EcoStuff Romania