GALA PREMIILOR PENTRU UN MEDIU CURAT

PROGRAMUL BLUE FLAG

ANUL PROIECTULUI ȘI TIPUL DE PROIECT: 2018 | ONG-uri
SITE WEB: www.ccdg.ro
PERIOADA DE DERULARE A PROIECTULUI: anual

OBIECTIVELE PROIECTULUI:

asigurarea și promovarea curățeniei și a securității plajelor și porturilor de agremenet; informarea autorităților locale, a agenților de turism și a publicului larg cu privire la necesitatea și mijloacele de protecție a mediului înconjurător; crearea unei baze pentru desfășurarea activităților voluntare de protecție a mediului înconjurător ale comunităților locale; promovarea cooperării dintre sectoarele: turism, protecția mediului, și educație pentru mediu la nivel local, regional și național.

DESCRIERE PROIECT:

Simbolul Blue Flag este unul dintre cele mai recunoscute eco-etichete voluntare din lume acordate plajelor, porturilor de agrement și operatorilor de turism de navigație sustenabilă. Pentru a primi această distincție, plajele trebuie să îndeplinească 33 de criterii, iar porturile un număr de 38. Criteriile sunt imperative (I) sau generale (G) și se regăsesc în următoarele patru domenii: <br /> -Educație și informare privind mediul;<br /> -Calitatea apei;<br /> -Managementul mediului;<br /> -Siguranță și servicii.<br /> <br /> Beneficii:<br /> asigurarea unui management corespunzător al mediului in zona costiera; promovarea la nivel local, național si internațional a plajei, atragerea turiștilor din afara granițelor care caută aceste plaje; deținerea unui simbol ecologic vizibil și recunoscut la nivel international.

GRUPUL TINTA AL PROIECTULUI:

plaje și porturi de agrement<br /> 4 plaje din România dețin Certificatul Blue Flag: Vega Vintage, Mamaia; Musset Lounge, Mamaia; Marina Regia, Năvodari; Phoenicia, Năvodari.

REZULTATE - IMPACT - REZULTATE MASURABILE:

Îmbunătățirea calității apei, curățenia și securitatea plajelor, feedback pozitiv din partea turiștilor, atragerea turiștilor străini, creșterea numărului de turiști pe sezon, inclusiv în perioada de început și sfârșit de sezon.

CONTRIBUTIA FINANCIARA SI NON-FINANCIARA IN REALIZAREA PROIECTULUI:

400 euro

PERSOANA JURIDICA CARE A DERULAT / DERULEAZA PROIECTUL:

CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE în colaborare cu administratorii plajelor premiate Blue Flag.